Wijn en chocola
Als we denken aan wijn en hapjes denken we toch vaak aan kaas, worst en nootjes. Terwijl chocola een product is dat heel goed bij wijn past. Combineer twee favorieten met elkaar en geniet van wijn met chocola. Hoe stemt u de juiste chocola met de juiste wijn af? Wij geven tips!
Een regel bij het combineren van wijn en chocola is dat de wijn minstens zo zoet of zoeter moet zijn dan de chocola. Doet u dat niet, dan zal de wijn bitter of zuur smaken.
Wijn en witte chocola
Bent u fan van witte chocola? Daar past niet iedere wijn bij. De verkeerde combinatie kan zorgen voor een bittere nasmaak en dat willen we natuurlijk niet! Bij witte chocola passen wat zoetere wijnen, zoals een dessertwijn. De volgende wijnen passen er goed bij:
- Rose Port
- Demi-Sec Champagne
- Witte dessertwijn
- Zinfandel
Wijn en melkchocolade
Gaat uw voorkeur uit naar melkchocolade? Dan stappen we weg van de zoetere wijnen. De volgende wijnen passen goed bij melkchocolade:
- Madeira
- Pinot Noir
- Mousserende wijn, zoals een cava
Wijn en pure chocola
Pure chocola is van zichzelf al wat bitter en heeft daardoor een robuuste wijn naast zich nodig. Kies bijvoorbeeld voor één van de volgende wijnen:
- Cabernet sauvignon
- Merlot
- Zinfandel
- Port
Wijn en chocola proeven
Wilt u wijn en chocola combineren en proeven? Kies er dan voor om eerst een slokje wijn te nemen, vervolgens een stuk chocola en daarna weer een slok wijn. Hierdoor kunt u de wijn volledig proeven. Neemt u eerst een stuk chocola, dan zal die smaak overheersen. Wist u dat wijn de smaak van chocola versterkt? Zo kunnen door de wijn smaken naar voren komen die u daarvoor nooit had geproefd.
Wilt u meer weten over wijn? In onze wijnbar It’s Wine vertellen wij u er graag meer over!