Welke wijn bij welk dessert
Wijn bij een dessert met fruit
In fruit zitten veel zuren. Kiest u voor een droge wijn, dan kan dit voor een metaalachtige smaak zorgen. Kiest u bij het eten van een dessert met fruit daarom voor een lichte zoete wijn, dit is altijd goed. Een bubbelwijn, zoals Champagne is ook altijd een goede keuze bij een dessert dat vers fruit bevat. Een mousserende wijn voegt namelijk frisheid en een klein zuurtje toe aan het toetje, zodat het vaak nét lekkerder is.
Wijn bij een dessert met room
Bij een romig dessert adviseren wij u te kiezen voor een zoete witte wijn. Met name de Muscat wijn doet het daarbij erg goed.
Wijn bij een dessert met chocolade
Chocolade bevat, zoals u weet, erg veel aroma’s. Het is daarom ook erg lastig om hier een bijpassende wijn voor te vinden. Wat we in ieder geval weten is dat pure chocolade erg goed gaat met een port.
Bij It’s Wine adviseren wij graag welke wijn bij welk gerecht past. Wij serveren bij iedere gang de juiste wijn en geven hier uitleg bij. Bent u benieuwd naar welke wijnen wij serveren? Kom dan langs in onze wijnbar It’s Wine.