De populairste wijnsoorten op een rij
Er bestaan heel veel soorten wijn, met verschillende smaken, structuren en herkomst. Dat elke wijn anders smaakt is logisch, smaak is namelijk afhankelijk van verschillende factoren: zoals de rijping, de druifsoort en het land van herkomst. Bent u benieuwd naar de populairste wijnsoorten en hun eigenschappen? Lees dan mee!
Rode wijn
Rode wijn wordt gemaakt uit blauwe druiven. De schil van de blauwe druif geeft een rode kleur af. Rode wijn wordt ongekoeld gedronken. Voor de beste geur en smaak van rode wijn kan deze het beste bewaard worden op een plek met een temperatuur van 17 tot 19 graden Celsius.
De populairste rode wijnsoorten zijn:
- Cabernet Sauvignon: smaakt naar zwarte bessen en kruiden zoals munt, laurier of cacao.
- Grenache: zwoel en zacht van smaak en bevat aroma’s van rode vruchten.
- Merlot: meestal zacht en romig van smaak, past bij veel gerechten.
- Malbec: smaakt naar donker fruit en kan een rokerige afdronk hebben.
- Sangiovese: smaakt naar kersen en kruiden.
- Tempranillo: zacht en fruitig van smaak.
Witte wijn
Witte wijn kan zowel witte als blauwe druiven bevatten. Bij witte wijn wordt de schil niet mee gegist en blijft de kleur dus licht van smaak. De populairste witte wijnen zijn:
- Chardonnay: vol en zacht van smaak met aroma’s van mango, appel of meloen.
- Sauvignon blanc: erg fris met aroma’s van gras en kruidenbessen.
- Pinot blanc: lijkt op een Chardonnay maar is doorgaans iets frisser en fruitiger.
- Pinot gris: bevat aroma’s van tropisch fruit, kruiden en kan een wat rokerige afdronk hebben.
Lijkt het u leuk om wijnen te proeven? Dan nodigen wij u graag uit bij wijnbar It’s Wine. Neem voor meer informatie contact met ons op. Of bel naar 0299 39 98 88 om direct een plekje te reserveren.